Juridisch advies nodig? bel 020-6240931 of mail naar kaouass@kaouassadvocatuur.nl

Marokkaans recht

Uw advocaat bij Kaouassadvocatuur is goed bekend met Marokko en met het Marokkaanse recht. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van advocatenkantoren, taxateurs, belastingdeskundigen en hoogleraren in Marokko.
U kunt bij Kaouassadvocatuur in ieder geval terecht voor het volgende:

  • personen- en familierecht;
  • ondernemingsrecht;
  • documenten uit Marokko.

Personen en familierecht
Wij kunnen ervoor zorgen dat uw Nederlandse echtscheidingsbeschikking in Marokko wordt erkent. Wij zorgen dat uw dossier in Nederland op juiste wijze wordt gevormd; de benodigde stukken worden beëdigd, vertaald en gelegaliseerd. Daarna zullen wij uw dossier naar een collega advocaat in Marokko verzenden voor indiening bij de rechtbank. U en uw (ex)partner worden door de Marokkaanse rechtbank niet opgeroepen, want de verwerende partij in de erkenningsprocedure is het Marokkaanse Openbare Ministerie. De ervaring leert dat na ontvangst van uw dossier in Marokko de rechtbank binnen twee maanden uitspraak doet die gelijk onherroepelijk is. Immers, tegen de echtscheiding zelf bestaat naar Marokkaans recht geen mogelijkheid van hoger beroep.

Voor de erkenning van uw Nederlandse echtscheiding brengen wij u € 800,- in rekening, exclusief vertaalkosten.

Wij kunnen via onze collega advocaten ook allerlei andere procedures in Marokko voor u beginnen. Wij hebben ervaring met met name alimentatieprocedures en procedures die te maken hebben met het in Marokko opgebouwd vermogen.

Ondernemingsrecht
U kunt bij ons ook terecht met vragen die te maken met het oprichten van een bedrijf in Marokko en met vragen die te maken met belastingregels, ect. Wij beschikken over een netwerk van notarissen waar u terecht kunt met uw vragen. U kunt ook rekenen op begeleiding in Marokko als u daadwerkelijk besluit daar bedrijfsactiviteiten te ontplooien.

Documenten
Wij hebben ervaring met opvragen van allerlei documenten uit Marokko. Het gaat voornamelijk om geboorteaktes, overlijdensaktes, bewijs van eigendom, etc. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf naar Marokko hoeft te gaan waardoor u kosten en moeite bespaard. Wij zorgen dat alle documenten worden gelegaliseerd door de Marokkaanse autoriteiten en de Nederlandse Ambassade.

Kantoor

Kaouass Advocatuur

Oostenburgervoorstraat 90

1018 MR Amsterdam

Tel: 020-624 09 31

Fax: 020-320 2552

E-mail: kaouass@kaouassadvocatuur.nl